dijous, 23 d’octubre del 2014

EL TALLER SOBRE L'ENTORN

Ja podeu consultar el material utilitzat i elaborat durant les Jornades. Esperem que us sigui d'utilitat.


1 comentari:

  1. L’entorn ens ofereix un munt de possibilitats que ens permet endinsar-nos de manera focal (context proper) per després anar eixamplant horitzons (context llunyà) . Així doncs, primer hem d’entendre el que ens rodeja per després entendre el món.
    En aquest taller he pogut veure i valorar les diferents perspectives que tenim de la realitat més propera i llunyana tot relacionant-les amb els trets característics de l’entorn. Podem entendre que no podem deixar pas de banda que entorn i escola són dos elements indispensables i hem de procurar seguir mantenint-los units ja que l’entorn ens explica coses del passat, que ens ajudarà a entendre el present i preveure el futur.
    Només afegir que l’entorn ens dóna pistes de com un poble o ciutat VIU i ha VISCUT els canvis socials, culturals, polítics, arquitectònics... d’una època i cal que els i les mestres ho tinguem present.
    Per acabar, m’agradaria comentar que a vegades no som conscients de certs aspectes que passen al nostre entorn i que els podem utilitzar per aprendre. Per exemple, m’ha sorprès positivament alguns interrogants dels companys/es del taller: com és que hi ha les mateixes plantes en aquest poble? Si hi ha moltes cases en venda o abandonades, què ens indica? Per què no cau aquesta paret? És la placa més antiga del poble? Quantes estelades hi ha al poble? Etc. La llista d’interrogants és infinita i enriquidora ;)
    Meritxell Mañosa Albuixech

    ResponElimina